Nakon ubjedljivog poraza švicarski klub otpustio sve igrače

Kolektivni otkaz fudbalerima Grenchena

Nakon ubjedljivog poraza švicarski klub otpustio sve igrače

Direktoru švicarskog četvrtoligaša Grenchena je dozlogrdilo, a nezadovoljan rezultatima je otpustio sve igrače svog kluba. Težak poraz od rezervnog sastava Luzerna od 10:0 kumovao je otkazu svim fudbalerima.

Da stvar bude gora Grenchen je ovaj težak poraz doživio pred domaćim navijačima, a nakon 14. odigranih kola tavori na posljednjem mjestu sa svega pet osvojenih bodova.

Ono što je zabrinjavajuće jeste činjenica da je ovaj klub primio ukupno 80 golova, a postigao svega 10. Za jednog četvrtoligaša Grenchen posjeduje stadion Brühl sa sasvim pristojnom tribinom, reflektorima i sjajnom travnatom podlogom. 

Nezadovoljan situacijom, sportski direktor kluba Renato Brun odlučio se za radikalan potez. On nije otpustio trenera, što je uobičajena praksa, već se zahvalio i podijelio ispisnice svim prvotimcima. 

"Zvuči brutalno, ali ti igrači jednostavno nisu dovoljno dobri za ovaj rang takmičenja", rekao je on uz objašnjenje da su gotovo svi dobili otkaz iz sportskih razloga, a tek jedan ili dva igrača su otpušteni zbog karaktera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije