Nakon ukidanja zabrane: Barcelona dovodi još jednog golmana

Barca želi Caballera

Nakon ukidanja zabrane: Barcelona dovodi još jednog golmana

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA), zabranila je nedavno Barceloni dovođenje igrača u naredna dva prelazna roka, ali je ta odluka danas i poništena, te će katalonski tim moći potpisivati igrače.

Ovakvu odluku su u Barceloni vjerovatno i očekivali pa su s igračima pregovarali bez obzira na zabranu.

Mladi njemački golman Marc Andre ter Stegen, od naredne će sezone biti prvi golman katalonskog tima, gdje stiže kao zamjena za Victora Valdesa, a očekuje se dovođenje još jednog golmana u klub.

S obzirom na to da će i rezervni golman Jose Manuel Pinto također napustiti tim, rukovodstvo Barcelone traži i rezervnog golmana, koji bi bio idealan mentor za njemačkog golmana.

Katalonski dnevni list Sport, tvrdi kako će Barcelona pokušati angažovati golmana Malage Willyja Caballera s kojim su, navodno, već nekoliko mjeseci u pregovorima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uprava Barce će u narednom periodu pokušati dovršiti transfer 32-godišnjeg golmana, koji se ranije povezivao i sa Manchester Cityjem.

Caballero ima ugovor s Malagom do 2017. godine...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.