Nakon Željezničara od Evrope se oprostio i Zrinjski

Maribor, ipak, prejak za Plemiće

Nakon Željezničara od Evrope se oprostio i Zrinjski

A. Beganović

U revaš susretu 2. pretkola Lige prvaka Maribor je bio bolji od Zrinjskog (2:0), pa je s obzirom na 0:0 iz prvog duela u Mostaru prošao dalje.

Izabranici Branka Karačića nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Lige prvaka, pa je tako Bosna i Hercegovina nakon Željezničara ostala bez još jednog predstavnika u evropskim takmičenjima.

Zrinjski, koji je imao dobru podršku s tribina, hrabro je ušao u susret i prvu veliku priliku propustio je Đurić u 13. minuti. Nakon toga uglavnom se igralo na sredini terena, bez većih prilika, a onda su domaći u 40. minuti imali dvije velike prilike. Prvo je Dujković sjajno odbrano udarac Ibrahimija, lopta je došla do Tavaresa, koji iz odlične situacije loše šutira.

Međutim, samo pet minuta kasnije Maribor stiže do prednosti, a Dujkovića je savladao Vršić.

Na otvaranju drugog dijela, tačnije u 50. minuti dobra prilika za Zrinjski. Stojkić je izveo slobodnjak sa nekih 20 metara, ali lopta odlazi iznad gola domaćina.

Samo pet minuta kasnije sve je odlučeno. Dujković pravi kardinalnu grešku, nakon koje po mišljenju sudije ruši domaćeg fudbalera. Penal je u pogodak pretvorio Ibrahimi. 

Deset minuta prije kraja mostarski Plemići su se mogli vratiti u igru, no iz dobre prilike Nikolić ne uspjeva savladati Handanoviča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 90. minuti Zrinjski je mogao postići počasni pogodak kada je Stojkić šutirao sa nekih 20 metara, no lopta se odbila od jednog igrača Maribora u korner.

Liga prvaka, 2. pretkolo:
Maribor - Zrinjski 2:0 (Vršić 45', Ibrahimimi 57'), rezultat prog susreta 0:0
Maribor: Handanovič, Šuler, RajčeviČ, Viler, Filipović, Ibrahimi, Derviševič, Vršič, Stojanovič, Tavares, Mendy.
Zrinjski: Dujković, Graovac, Blajić, Stojkić, Katanec, Radulović, Šćepanović, Stojanović, Đurić, Pehar, Nikolić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti