"Nani je jedini igrač na kojeg Ferguson nije povisio ton"
Foto: EPA

Rooney otkrio za engleske medije

"Nani je jedini igrač na kojeg Ferguson nije povisio ton"

E. Čaušević

Sir Alex Ferguson jedan je od najboljih trenera u historiji fudbala prvenstveno zbog rezultata koje je ostvario na klupi Manchester Uniteda.

Škotski stručnjak je prije nekoliko godina odlučio da je vrijeme za penziju što je razočarao sve ljubitelje fudbala. Manchester United nije ostvario ni približne rezultate nakon što je Ferguson otišao i to dovoljno pokazuje koliko dobar trener jer on bio.

Poznato je da je Ferguson u svojoj dugoj karijeri otkrio mnoštvo fudbalera koji su napravili velike karijere. Neki od njih nisu ispunili očekivanja koja je imao Ferguson, ali ne postoji trener, skaut ili čelnik nekog kluba koji nije napravio grešku u selektiranju igrača. Englezi smatraju da je Fergusonova greška Nani koji nikada nije ostvario ono što je Škot očekivao od njega.

Kapiten Crvenih đavola, Wayne Rooney, otkrio je da je Nani bio jedini igrač kojem se Ferguson nikada nije suprostavio ili povisio glas na njega. Upravo zbog toga Rooney smatra da Portugalac nikada nije pokazao sve što može.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na mene je često znao vikati u svlačionici, ali čovjek shvati da je to samo za tvoje dobro. Jer zauzmeš neki stav da ćeš sada pokazati svima koliko možeš. S Nanijem to nikada nije bio slučaj jer je on bio previše samouvjeren. Ferguson je znao da neće postići ništa ako će ga kritikovati. Siguran sam da je Nani jedini igrač na kojeg on nikada nije povisio ton. Možda je i trebao", rekao je Rooney.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti