Napadač iz Sjeverne Koreje osramotio Redse: Ko je Gerrard?
Foto: EPA

Liverpool pokušao "namamiti" Sjeverokoreanca

Napadač iz Sjeverne Koreje osramotio Redse: Ko je Gerrard?

Posljedjih 20 godina ime Stevena Gerrarda je bilo sinonim za Liverpool, klub u kojem je legendarni veznjak i proveo svoju cijelu karijeru. Međutim, ime bivšeg kapitena Liverpoola nije impresioniralo mladog napadača iz Sjeverne Koreje.

Malo je fudbalera iz engleske Premier lige koji su širom svijeta toliko prepoznatljivi kao Steven Gerrard, a sam Premiership spada među najgledanija sportska takmičenja na planeti. Zbog toga je logično da bi svakom profesionalnom fudbaleru trebalo biti barem poznato ime Stevena Gerrarda.

Međutim, to nije slučaj kada je u pitanju mladi sjeverokoreanski napadač Han Kwan-song.

Naime, njega su skauti Liverpoola 2015. godine pokušali "namamiti" iz Italije u Premier ligu, a kako bi ga privukao na Anfield glavni skaut Redsa Barry Hunter mu je pomenuo ime Stevena Gerrarda. 

Međutim, na Hunterovo iznenađenje, tada 17-godišnji fudbaler ga je upitao: "Ko je Gerrard?"

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hunter je potom pokušao pronaći sliku Gerrarda kako bi Kwan-songu objasnio da se radi o legedni Liverpoola, međutim ni to nije pomoglo.

Kwan-song je tako ostao u Italiji i pronašao angažman u Cagliariju, a danas se nalazi u Perugiji kao posuđen igrač.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi