Napadač West Hama sam zakazao svoj ljekarski pregled
Foto: EPA

Sakho silno želi napustiti London

Napadač West Hama sam zakazao svoj ljekarski pregled

Napadač West Hama na sve načine želi realizovati svoj transfer iz West Hama u francuski Rennes, ali Čekićari odbijaju sve njegove zahtjeve, s obzirom da vjeruju da sada nemaju vremena da traže zamjenu.

Senegalac već nekoliko dana pokušava isplanirati svoj "bijeg" iz Londona, a sve je počelo u subotu, prije utakmice West Hama i Newcastlea.

Naime, Sakho nije bio uvršten u prvih 11 za ovu utakmicu, a iz stručnog štaba mu je saopšteno da se u "hijerarhiji napadača" West Hama nalazi iza Michaila Antonia i Andrea Ayewa, dva fudbalera koja uopšte nisu napadači.

To je izazvalo ogromne frustracije kod Sakhoa koji sada želi napustiti West Ham u što kraćem roku. On se želi vratiti u francusku, pa je, navodno, čak i sam pokušao otkupiti svoj ugovor od West Hama, ali za takvo nešto nije imao dovoljno novca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sakho je i sam zakazao svoje ljekarske preglede u Rennesu. On je iste i prošao, ali transfer nikada nije dogovoren između francuske ekipe i Čekićara.

West Ham je, naime, odbio ponudu Rennesa za Sakhoa u visini od četiri miliona eura, uz dodatnih pet miliona u bonusima, ali je Sakho svejedno odlučio proći preglede "na svoju ruku". Ipak, ubrzo su iz West Hama saopštili da neće biti postizanja dogovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti