"Napadači se boje Buffona"
Foto: EPA

Thibaut Courtois smatra

"Napadači se boje Buffona"

M. Šljivak

Gianluigi Buffon jedan je od najboljih golmana svih vremena.

Već godinama unazad popularni Gigi suvereno čuva gol Stare dame iz Torina, a u karijeri je osvojio gotovo sve trofeje. Ono što mu nedostaje je Liga prvaka, koju će imati šansu da osvoji 3. juna u Cardiffu protiv Real Madrida.

Jedan od najboljih golmana svijeta u ovom trenutku je i Belgijanac Thibaut Courtois. Ovaj sjajni golman je pun poštovanja prema Buffonu za kojeg smatra da je nešto posebno.

"Nevjerovatno je vidjeti da u tim godinama brani na tako visokom nivou. Ipak, kada ste veliki golman, uvijek posjedujete kvalitet. Međutim, Buffon i Iker Casillas su nešto posebno, oni su druga vrsta golmana. Buffon je pravi vođa i vjerujem da ga se mnogi napadači plaše", rekao je Courtois.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Buffon je na početku karijere branio za ekipu Parme, a golman Juventusa je postao davne 2001. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi