Napokon dobre vijesti za Waynea Rooneyja

Ostaje kapiten Engleske

Napokon dobre vijesti za Waynea Rooneyja

E. Čaušević

Reprezentacija Engleske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvestvo večeras igra u gostima protiv selekcije Slovenije.

Jučer je u engleskim medijima objavljeno da je Gareth Southgate odlučio ostaviti Waynea Rooneyja na klupi za večerašnji meč, te da napadač Manchester Uniteda više neće biti kapiten ove selekcije. Ipak, selektor Engleske danas je govorio drugačije.

"Rooney je važan igrač za ovaj tim i nije istina da više neće biti kapiten. On ostaje kapiten ove reprezentacije dok god sam ja selektor i dok god on bude igrao. Istina je da će večeras protiv Slovenije biti na klupi, ali to ne znači da neće igrati. Priče da sam mu rekao da neće biti kapiten su smiješne", rekao je Southgate.

Kapiten Engleske u večerašnjoj utakmici protiv Slovenije trebao bi biti vezni igrač Liverpoola Jordan Henderson. Ipak, ukoliko Rooney uđe u igru kapitenska traka će ići na njegovu ruku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi