Napoli i Benevento odgovorni za zanimljiv 'rekord'
Foto: EPA

Sušta suprotnost

Napoli i Benevento odgovorni za zanimljiv 'rekord'

Teme:

Napoli i Benevento su dva kluba koja se nalaze u potpuno suprotnim situacijama, a Serija A ne pamti dva toliko različita omjera, kao što je to slučaj kada su ove dvije ekipe u pitanju.

Izabranici Maurizija Sarrija su trenutno na prvom mjestu u Seriji A, dok se novi prvoligaš Benevento nalazi na samom začelju u italijanskom šampionatu.

Prvi put u historiji Serije A se desilo da vodeća ekipa (Napoli) upiše osam pobjeda u prvih osam susreta nove takmičarske sezone, a da u isto vrijeme posljednjeplasirani tim (Benevento) upiše svih osam poraza.

Benevento je sinoć izgubio od Verone, što je bio osmi poraz ove ekipe u najeltnijem rangu fudbala u Italiji, dok Napoli bilježi perfektan start sezone sa maksimalna 24 boda na svom kontu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi