Napoli pobjedom otvorio novu sezonu Serije A
Foto: EPA

Hellas Verona nemoćna protiv Napolitanaca

Napoli pobjedom otvorio novu sezonu Serije A

Teme:

Napoli je odlično počeo novu sezonu italijanskog šampionata i u gostima savladao novog prvoligaša Veronu rezultatom 3:1.

Prvo gol Napolija djelo je fudbalera Verona, Soupayena, koji je nakon kornera za goste nespretno pospremio loptu u sopstvenu mrežu u 32. minuti. Napoli je nastavio dominirati, a na 2:0 je, u 39. minuti, povisio Milik nakon sjajne asistencije Insignea.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 2:0 u korist Napolija, a i u drugom su gosti krenuli silovito. Treći gol Napolija je došao u 62. minuti kada Ghoulam natrčava na odbijenu loptu i donosi ubjedljivu prednost svojoj ekipi.

Ipak, Verona je uspjela stići do počasnog gola. Elseid Hysaj u 82. minuti obara protivničkog fudbalera u kaznenom prostoru Napolija, dobija drugi žuti karton, a sudija Fabbri pokazuje na bijelu tačku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Siguran izvođač najstrožije kazne za Veronu je bio iskusni Giampaolo Pazzini za konačnih 3:1.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi