Napoli preživio gostovanje u Empoliju i pretekao Romu

Napolitanci slavili sa 3:2

Napoli preživio gostovanje u Empoliju i pretekao Romu

E. Čaušević

Fudbaleri Napolija savladali su danas na gostovanju Empoli (3:2) u okviru 29. kola italijanske Serije A.

Napolitanci su već u sedmoj minuti utakmice mogli do prednosti kada je nakon prekršaja Coste sudija pokazao na bijelu tačku. Penal je izveo Mertens koji nije uspio savladali golmana domaće ekipe. Ipak, desetak minuta kasnije gosti su stigli do vodstva kada je mrežu Empolija zatresao Insigne.

Pet minuta kasnije Napoli je udvostručio svoju prednost. Mertens se iskupio za promašeni penal spektakularnim golom iz slobodnog udarca. Do kraja prvog dijela gosti su postigli i treći gol kada je sudija još jednom svirao penal.

Ovaj put odgovornost sa bijele tačke preuzeo je Insigne koji je pogodio za 0:3. Ipak, iako su svi mislili da je ova utakmica završena domaći su uspjeli napraviti dramu u finišu meča. 

Prvo je u 70. minuti utakmice El Kaddouri smanjio na 1:3, a deset minuta kasnije Maccarone je iz penala kojeg je izborio bh. fudbaler Rade Krunić pogodio za 2:3. Međutim, to je bilo sve što je domaći tim uspio uraditi, te je Napoli na kraju slavio sa 2:3 i upisao nova tri boda.

Napoli je sada drugi na tabeli Serije A sa 63 boda jednim više od Rome koja svoj meč igra večeras. S druge strane, Empoli je na 17. mjestu sa 22 boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 29. kolo:

Empoli - Napoli 2:3 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi