Napoli protiv Dnipra, Sevilla titulu brani protiv Viola

Izvučeni polufinalni parovi Europa lige

Napoli protiv Dnipra, Sevilla titulu brani protiv Viola

Evropski fudbalski kupovi ušli su u samu završnicu, a u petak su u sjedištvu UEFA-e u Nyonu izvučeni polufinalni parovi Europa lige. 

Voljom žrijeba u polufinalnim duelima snage će odmjeriti Napoli i Dnipro, dok će trostruki osvajač titule ovog takmičenja i aktuelni šampion, ekipa Sevilla, igrati protiv Fiorentine.

Dnipro je u dvomeču četvrtfinala izbacio belgijski Club Brugge, dok je Napoli zahvaljujući velikoj pobjedi na gostovanju kod Wolfsburga (4:1) eliminisao njemački tim iz daljeg takmičenja. Sevilla je s ukupih 4:3 u četvrtfinalu savladala ruski Zenit, a Fiorentina je u dva meča bila bolja od kievskog Dynama.

Prve utakmice polufinala na programu su 7. maja, a revanš susreti će se igrati sedam dana kasnije. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nominalni domaćin finala koje se igra 27. maja na stadionu Narodowy u Varšavi biće pobjednik polufinalnog para Napoli - Dnipro.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.