Napoli razbio Benevento i zasjeo na vrh
Foto: EPA

5. kolo Serije A

Napoli razbio Benevento i zasjeo na vrh

Teme:

Napoli je na svom terenu pregazio Benevento sa 6:0 i tako zauzeo prvo mjesto u Seriji A nakon četvrtog kola.

Domaći su od starta utakmice bili raspoloženi da igraju za gol više, a do prvog pogotka su stigli u 3. minuti preko Allana. Insigne je u 15. povisio na 2:0, da bi do kraja prvog poluvremena Mertens (27.) i Callejon (32.) postigli još dva gola za visoku prednost Napolija od 4:0.

U nastavku utakmice, Napolitanci su postigli još dva gola i to preko Mertensa, koji je upisao hat-trick. Belgijanac je u 65. i 90. minuti pogađao sa bijele tačke i tako došao do svog petog gola u Seriji A ove sezone.

Napoli je sada prvi na tabeli sa maksimalnih 12 bodova i ima najbolju gol razliku - 15:2. Taj bodovni učinak imaju i Juventus i Inter, koji su na drugom i trećem mjestu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ostalim utakmicama, SPAL je na svom terenu poražen od Cagliarija sa 2:0, dok je Torino kiksao u duelu sa Sampdorijom (2:2).






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi