Napoli siguran protiv Parme

Odigran drugi susret 16. kola talijanske Serija A

Napoli siguran protiv Parme

Napoli je večeras na svom San Paolu u okviru 16. kola talijanske Serije A slavio protiv Parme rezultatom 2:0. 

Domaćin je do vodstva došao u 19. minuti susreta, a strijelac je nakon asistencije Maggia bio Zapata. Napolitanci su u 30. minuti susreta došli do dva gola prednosti. Loptu je na bijelu tačku namjestio Mertens i savladao Mirantea. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 2:0 za Napoli. 

Mogao je domaćin i do trećeg gola u 57. minuti susreta. Šutirao je Zapata, ali je njegov udarac odbranio Mirante. Nekoliko minuta kasnije u prilici je bio Callejón, ali je njegov udarac završio pored desne stative gola Mirantea. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Napolitance.

Italija, Serija A, 16. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli - Parma 2:0 (Zapata 19, Mertens 30-pen)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.