Napoli u petoj minuti nadoknade pobijedio Sampdoriju
Foto: EPA

Pobjeda Napolija

Napoli u petoj minuti nadoknade pobijedio Sampdoriju

M. Šljivak

Fudbaleri Napolija pobijedili su Sampdoriju s 2:1 u susretu 19. kola italijanske Serie A.

Iako je domaći tim bio veliki favorit u ovom meču na kraju je Napoli uspio da uz dosta muke dođe do tri boda.

Gosti su iznenađujuće poveli nakon pola sata igre. Schick je sjajno prošao po desnoj strani, pokušao je da ubaci u sredinu, a Elseid Hysaj nespretnom reakcijom šalje loptu u vlastitu mrežu za prednost gostiju od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Napoli krenuo po izjednačenje. 

Pomogao im je u tome igrač gostiju Matias Silvestre koji je isključen nakon sat vremena igre, a prednost igrača više iskorištena je u 78. minuti. Samo šest minuta po ulasku u igru Manolo Gabbiadini pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja susreta Napoli je ipak stigao do pobjede. Tonelli je u petoj minuti nadoknade pogodio za pobjedu domaćeg tima od 2:1

Seria A, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli - Sampdoria 2:1 (Gabbiadin 78', Tonelli 90+5' / Hysay 30'ag)


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije