Napravili veliki transfer iako je prelazni rok završen

Sporting se pojačao

Napravili veliki transfer iako je prelazni rok završen

E. Škorić

Unatoč činjenici da je transfer period u Portugalu završen, Sporting je doveo novo pojačanje.

U Sportingu su bili prezadovoljni igrama Sebastiana Coatesa, pa su odlučili da aktiviraju klauzulu iz dogovora sa Sunderlandom, prema kojoj u bilo kojem trenutku mogu da otkupe ugovor Urugvajca.

Coates je prije godinu dana stigao u Lisabon i svojim igrama je uvjerio upravu portugalskog velikana da mu ukaže povjerenje na duže staze.

Coates je u karijeri igrao za Nacional, Liverpool i Sunderland, dok je za Sporting u 30 mečeva postigao tri gola. Dvadesetšestogodišnji stoper je također odigrao 26 mečeva za reprezentaciju Urugvaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegov ostanak u Sportingu produžen je tako na još jednu sezonu, a ugovor je produžio i talentovani Gelson Martins. Sporting je trenutno trećeplasirani tim u nacionalnom šampionatu sa 38 bodova, a ispred sebe ima Porto (44) i Benficu (45). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi