Napušta Juve: Dani Alves dogovorio transfer u City
Foto: EPA

Karijeru nastavlja u Engleskoj?

Napušta Juve: Dani Alves dogovorio transfer u City

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves prošlog ljeta stigao je u redove Juventusa kao slobodan igrač iz Barcelone.

Alves je bio nezadovoljan odnosom čelnih ljudi Barce i odlučio je promijeniti sredinu i potpisati za Juve. Brazilac je imao odličnu sezonu u dresu Stare dame i u svojoj prvoj sezoni osvojio je duplu krunu u Italiji. Međutim, mnogi vjeruju da će jedan od najboljih bekova svijeta već ovog ljeta napustiti Juventus.

Navodno, čelnici Juventusa dali su dozvolu Alvesu da pregovara s drugim klubovima uz uslov da njegova visina obeštećenja bude šest miliona eura. Kako pišu mediji na Apeninima brazilski igrač se nije dugo mislio, te je već postigao dogovor s Manchester Cityjem.

Ovaj 34-godišnji desni bek želi ponovo sarađivati s Pepom Guardiolom i veoma brzo je dogovorio uslove ugovora sa Građanima. Alves je želio s Juventusom ovog ljeta produžiti saradnju jer mu ugovor ističe narednog ljeta, no italijanski klub nije pristao na to. Kako stvari stoje Alvesa ćemo naredne sezone gledati u Premiershipu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi