Napustio Barcelonu: Halilović uoči Eura promijenio klub

Hrvatski reprezentativac

Napustio Barcelonu: Halilović uoči Eura promijenio klub

Alen Halilović uoči nastupa Hrvatske na Evropskom prvenstvu promijenio je klub, javljaju brojni španski mediji. 

Iako je hrvatski reprezentatvac u nekoliko navrata isticao da ga Barcelona neće pustiti, čini se da je ponuda Valencije u iznosu od sedam miliona eura bila dovoljna Kataloncima da promijene mišljenje. 

Halilovićev zastupnik Zoran Stojanović je za radio Cadena Ser izjavio kako se Barcelona nije sasvim odrekla 'wunderkinda'. Katalonski klub je zadržao pravo da vrati Halilovića u bilo kojem trenutku petogodišnjeg ugovora, a svake bi godine početna odšteta od sedam miliona eura koju Valencia treba platiti rasla do konačnih 12 miliona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Halilović je prošlu sezonu proveo na posudbi u Sportingu iz Gijona i u 37 odigranih utakmica upisao je pet pogodaka i isto toliko asistencija. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi