Napustio Sloveniju: Sandi Križman pronašao novi klub

Potpisao trogodišnji ugovor sa timom iz Grčke

Napustio Sloveniju: Sandi Križman pronašao novi klub

S. Mlaćo

Sandi Križman, hrvatski internacionalac koji je nastupao i za FK Željezničar, napustio je redove slovenskog Kopera i karijeru će nastaviti u redovima grčkog tima AE Larisa.

Križman je danas i zvanično predstavljen u svom novom klubu, a potpisao je trogodišnji ugovor, tačnije do ljeta 2020. godine.

Pored Križmana, u Larisu je stigao i Nikola Žižić, također hrvatski internacionalac koji je potpisao dvogodišnji ugovor, a u Grčku stiže iz Istre.

Sandi Križman je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske, a u Željezničar je stigao u augustu 2016. godine, dok je ovaj klub napustio u februaru ove godine kada je pristupio slovenskom Koperu.

Istakao je da Željezničar napušta zbog trenera Slavka Petrovića, a u dresu Plavih sa Grbavice upisao je 11 nastupa uz četiri postignuta pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi