"Naša sezona bi bila promašaj čak i da smo osvojili FA Kup"

Roberto Martinez iskren

"Naša sezona bi bila promašaj čak i da smo osvojili FA Kup"

Trener Evertona Roberto Martinez je u izjavi za britanske medije otkrio da ovu sezonu smatra potpunim promašajem.

Iako Everton na papiru ima zaista odličan tim, ekipa sa Goodisona se nalazi tek na 11. poziciji, što je plasman koji je ispod svakog nivoa.

"Naš cilj je bio plasman u vrh, a nadali smo se čak i borbi za izlazak u Ligu prvaka. Međutim, izdešavale su nam se potpuno suprotne stvari. Za nas je ova sezona neuspjeh, a bila bi promašena čak i da smo osvojili FA Kup", poručio je Roberto Martinez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je takmičenje u FA Kupu završio u polufinalu, gdje je u dvomeču poražen od Manchester Cityja, a do kraja sezone će svim silama pokušati izboriti plasman u Evropu kroz ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti