Nasri: Benzemu ne zovu u reprezentaciju zbog porijekla
Foto: EPA

Optužbe prema selektoru

Nasri: Benzemu ne zovu u reprezentaciju zbog porijekla

Bivši francuski reprezentativac Samir Nasri iznio je teške optužbe prema selektoru Didieru Deschampsu. 

Sadašnji član Antalyaspora se u razgovoru za "Canal Football Club" osvrnuo na Karima Benzemu, koji, prema njegovom mišljenju, pozive u reprezentaciju ne dobija zbog - alžirskog porijekla. 

"To je očito. I sam sam to iskusio. Ben Arfa je također to proživio, sa svojim igrama u Nici je zaslužio biti na Euru, a nije bio pozvan", kazao je iskusni Nasri, te dodao:

"Razumljivo mi je da Benzema možda pozive ne dobija zbog cijele priče oko Valbuene, ali Valbuena više nije u formi ni u planovima reprezentacija. Zašto se onda Karim ne bi vratio", pita se veznjak Antalyaspora. 

Posljednji put za francusku reprezentaciju Benzema je nastupio u oktobru 2015. godine protiv Armenije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Žao mi ga je, jer stvarno želi igrati za reprezentaciju. Glupo je da ne zovemo takvog igrača. Mogli bi imati napad M'bappe, Benzema, Griezmann, Dembele...", dodao je Nasri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi