Nastavljaju se Juventusova bajka i Realova patnja

Stara dama u finalu Lige prvaka

Nastavljaju se Juventusova bajka i Realova patnja

E. Škorić

Nogometaši Juventusa igrat će 6. juna u Berlinu finale Lige prvaka protiv Barcelone.

Juve je u Torinu s 2:1 bio bolji od Reala, te je u Madridu uspio da izbori povoljnih 1:1 za veliko slavlje.

Niko nije očekivao da će Stara dama igrati finale, no izabranici Massimiliana Allegrija iznenadili su mnoge, pa i same Kraljeve. Real je tako nakon Kupa i prvenstva, ostao i bez trofeja u Evropi.

Real je bolje otvorio utakmicu. Ronaldo je pokušao iz slobodnjaka, no pogodio je samo Vidala u živom zidu, dok je Juve zaprijetio preko Vidala, ali Casillas je odbranio.

Potom je Isco u 18. minuti bio neprecizan s desne strane. U 23. minuti Real dolazi do vodstva. Nakon duela Jamesa Rodrigueza i Chiellinija, Kolumbijac je pao i Jonas Eriksson je pokazao na bijelu tačku. Ronaldo je pucao po sredini i vosko, Buffon nije mogao da odbrani.

Tih 1:0 vodilo je Real dalje, pa je Juve morao da krene naprijed po izjednačenje, što je otvaralo prostor za kontre domaćih. Tako je u 29. minuti Real istrčao dobru kontru, ali Ronaldo je, umjesto da puca, želio pokazati kako nije sebičan, ubacio je na drugu stranu i sve upropastio.

Do kraja prvog dijela Ronaldo je imao dobar pokušaj, ali je pogodio samo spoljni dio mreže.

Juve je agresivnije krenuo u nastavku, pa u 57. minuti stigao do 1:1. Pogba je glavom spustio loptu za Moratu, ovaj s 10 metara se namjestio i pogodio. Odbrana Reala djelovala je izgubljeno u tim trenucima.

U 68. minuti Rodriguez je pucao preko gola s 20 metara, a u 69. minuti sjajna prilika za goste iz Torina. Vidal je asistirao za Marchisija, no Casillas je uspio da odbrani zicer.

Bale je najviši u skoku u 72. minuti nakon ubačaja Ronalda, ali je gađao preko gola Buffona. U 88. minuti Pogba je imao mat poziciju, no odbranio mu je Casillas. Do kraja se Juve branio i odbranio, te izborio veliko finale.

Real Madrid - Juventus 1:1 (Ronaldo 23 - penal/ Morata 57)

Real: Casillas, Carvajal, Marcelo, Varane, Ramos, Rodriguez, Isco, Kroos, Bale, Ronaldo, Benzema.

Juventus: Buffon, Lichsteiner, Evra, Chiellini, Bonucci, Pogba, Marchisio, Pirlo, Vidal, Tevez, Morata.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Cristiano Ronaldo GOAL # Real Madrid vs... by livegoalshd


Alvaro Morata 1:1 | Real Madrid - Juventus 13... by EuropeanLeagueLiveGoal

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.