Kapiten Atromitosa uoči susreta sa Sarajevom

Nastos: Igrat ćemo ofanzivno od prve minute

Grčki Atromitos sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrati prvi susret trećeg pretkola Evropske lige, protiv jedinog preostalog našeg predstavnika u Evropi FK Sarajevo. 

Grčka ekipa trenirala je danas na stadionu Asim Ferhatović Hase, a prije treninga održana je press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio Vangelis Nastos. Ono što vrijedi istaći jeste da je na press konferenciji atenskog tima bilo i desetak novinara iz Grčke, dok je iz naše zemlje istu ispratila tek nekolicina medija. 

"Atromitos mora igrati jako ozbiljno u oba susreta, jer je Sarajevo jako ozbiljan protivnik. Ja se ipak nadam da će Atromitos u svom prvom nastupu u trećem pretkolu Evropske lige izboriti plasman u naredni krug takmičenja," kaže Nastos. 

Atromitos je dvije godine zaredom ispadao u Play Offu Evropske lige, od AZ Alkmaara, odnosno Newcastlea, a sada se nadaju da će se domoći grupne faze. Ipak Nastos ističe kako su šanse podjednake. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Slažem se da je Sarajevo jako kvalitetna ekipa, baš kao što je to i naš trener rekao i nakon njihovog poraza od Haugesunda u prvom susretu. U Bosni kažu da je favorit Atromitos, ali ja mislim da su šanse 50-50 posto, posebno jer je Sarajevo jako kvalitetno u napadu," kaže Nastos i dodaje: 

"Mi nećemo pustiti igru Sarajevu. Mi uvijek igramo ofanzivno i tako ćemo igrati i sutra. Ofanzivno od samog početka," riječi Nastosa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.