Navijač sedam godina čekao povratak Rooneyja i dobio novac

Nevjerovatna priča sa Otoka

Navijač sedam godina čekao povratak Rooneyja i dobio novac

Najbolji strijelac u historiji Manchester Uniteda Wayne Rooney prije nekoliko dana vratio se u svoj matični klub - Everton.

Rooney je na ljeto 2004. godine otišao iz Evertona u redove Crvenih đavola te je u klubu sa Old Trafforda proveo čak 13 godina. Ipak, ovog ljeta se odlučio za povratak na Goodison, a to je donijelo veliki novac jednom navijaču Karamela.

Naime, Jordon Fasset je na ljeto 2010. godine uložio 25 eura i odigrao da će se Rooney vratiti u Everton. To je, kako kaže, uradio samo kako bi iznerivirao navijače Liverpoola, ali na ljeto 2017. godine mu se isplatilo. Rooney je te 2010. godine trebao ići iz Uniteda, a kladionice su davale najmanju kvotu na Real Madrid (3), potom na Chelsea (4), a tu je bio i Milan sa kvotom 20. Ipak, Fasset je odigrao na Everton i sedam ljeta kasnije se obradovao.

Mali problem mu je predstavljala činjenica da je izgubio listić u međuvremenu, ali ipak su mu kladionice progledale kroz prste te su mu isplatile dobitak od 2.500 eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Naravno da sam se sjetio opklade. Prva stvar koju sam napravio je da pretresem kuću, ali nisam uspio da nađem listić", rekao je Fasset. 

Kladionica Betfred je imala zabilježena u svojoj dokumentaciji ovu opkladu te su mu isplatili novac. On nije jedini u Britaniji koji se kladio da će se Rooney vratiti u Everton, ali ostalih 19 ljudi koji su to pogodili uložili su značajno manji novac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi