Navijač skuplja milijardu eura da kupi Arsenal

Pokrenuo kampanju

Navijač skuplja milijardu eura da kupi Arsenal

Teme:

Jedan navijač Arsenala došao je na ideju da pokrene crowdfunding kampanju kako bi skupio novac da otkupi klub i postane novi vlasnik tima sa Emiratesa.

Korisnik pod nadimkom "lifeshard92" je na društvenoj mreži Reddit pokrenu kampanju pomoću koje želi skupiti milijardu eura kako bi otkupio klub od sadašnjeg vlasnika Stana Kroenkea.

Navijači Arsenala su većinom protiv sadašnjeg predsjednika iz razloga što smatraju da Amerikanca ne zanimaju uspjesi na terenu već samo zarada, a tome svjedoči i podatak da su Topnici u njegovoj eri osvojili samo dva FA Kupa što je zaista skromno za klub takvog renomea.

"Arsenal ima oko 27 miliona navijača širom svijeta. Znam da neće baš svi učestvovati u mojoj akciji, ali ako nas milion da po hiljadu funti, možemo kupiti klub. Hiljadu funti je manje od cijene sezonske ulaznice, a ako dodamo još koju funtu, imat ćemo i za transfere", napisao je lifeshard92 na Redditu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrijeme će pokazati hoće li njegova akcija biti uspješna, ali mu svakako treba čestitati barem na pokušaju da nešto promijeni.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi