Navijači Arsenala "razotkrili" Seada Kolašinca
EPA

Iznijeli činjenice koje su bile manje poznate

Navijači Arsenala "razotkrili" Seada Kolašinca

E. Ganibegović

Naš reprezentativac Sead Kolašinac je ove godine napravio transfer karijere kada je napustio Schalke i potpisao za velikana sa Otoka, Arsenal.

Kolašinac je u ekipu iz sjevernog Londona stigao besplatno, te je potpisao ugovor na četiri godine.

Arsenal se za njegov potpis morao boriti sa velikim brojem klubova, ali na kraju je Sead završio na Emiratima, jer je shvatio da je to pravi klub za nastavak njegove karijere.

Seji nije trebalo mnogo da se uklopi u ekipu, pa je odmah na početku sezone zablistao i mnogima dokazao da će biti veliko pojačanje za Arsenal.

Kolašinac je odmah postao miljenik navijača Topnika, najviše zbog svoje borbenosti, koju pokazuje iz utakmice u utakmicu.

Stigao je, odigrao sjajno i odmah proglašen za igrača mjeseca augusta. Sead nije mogao zamisliti bolji početak svoje karijere u Arsenalu.

Na početku je bilo kritika od strane mnogih nogometnih analitičara u Engleskoj, međutim riječi hvale od Wengera i navijača nisu falile. 

Pristalice Topnika su zadovoljne i sretne zbog dobrih partija njihovog lijevog beka, pa su zbog toga odlučili napisati nekoliko zanimljivih,važnih i manje poznatih činjenica na svom siteu koje se vežu za našeg reprezentativca, kako bi što bolje upoznali sve Topnike o Kolašincu. 

Činjenicu koju su stavili na prvo mjesto je nadimak Kolašinca - "Bosnian Hulk", kao i "tenk".

Zatim, bosanski internacionalc prethodne sezone u dresu Schalkea nije napravio niti jednu odbrambenu grešku. To je ogromno s obzirom na njegovu visinu i njegovu tjelenu građu. 

Sead drži neslavan rekord kada je postigao najbrži autogol na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu protiv Argentine. Tada je reprezentacija Bosne i Hrecegovine poražena sa 2:1 i nije uspjela izboriti plasman u narednu fazu takmičenja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao i njegov bivši timski kolega Kevin - Prince Boateng, Kolašinac je nastupao za dvije zemlje. Prije nego što se odlučio igrati za svoju rodnu zemlju Bosnu i Hercegovinu, Sead je bio član mladih selekcija Njemačke. 

Sve u svemu, za kratko vrijeme bh. defanzivac postao je omiljen na Emiratesu i o njemu se svakodnevno piše u otočkim medijima, a navijači žele što bolje da ga upoznaju, pa je često i tema mnogih foruma Arsenalovih fan stranica.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi