"Navijači Bastije su fudbal učinili užasnim sportom"

Balotelli bijesan nakon meča

"Navijači Bastije su fudbal učinili užasnim sportom"

Fudbaleri Bastije i Nice podijelili su bodove u jučerašnjem meču Ligue 1 odigravši 1:1.

Razočaran nakon utakmice bio je napadač Nice Mario Balotelli, ali ne zbog rezultata, već zbog provokacija sa tribina.

Naime, Balotelli se nakon meča oglasio putem Twittera i Instagrama te se upitao: 'da li je rasizam dozvoljen u cijeloj Francuskoj ili samo u Bastiji?".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Jučerašnji rezultat protiv Bastije bio je dobar. Radit ćemo još jače kako bi ispunili naše ciljeve. Sudac je također odradio dobar posao, ali imam jedno pitanje za francuski narod. Je li moguće da su navijači Bastije tokom čitave utakmice provocirali na rasističkoj osnovi, a da niko iz discpilnske komisije nije ništa poduzeo? Dakle, je li rasizam legalan u Francuskoj? Ili samo u Bastiji? Fudbal je sjajan sport. Ovi ljudi poput navijača Bastije su ga učinili užasnim. Zaista sramotno", napisao je Balotelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi