Navijači Celtica nezadovoljni jednim detaljem na novom dresu
Foto: EPA

Da nisu malo sitničavi?

Navijači Celtica nezadovoljni jednim detaljem na novom dresu

Škotski Celtic je predstavio svoje nove dresove, a iako se čini da se većini navijača sviđa oprema u kojoj će njihova ekipa nastupati naredne sezone, također značajnom broju simpatizera ovog kluba je zapao za oko jedan detalj kojim nisu oduševljeni.

Predstavljanju Celticove nove opreme ispred njihovog stadiona je prisustvovalo čak 3000 ljudi, a dres predstavlja pravo osvježenje, spoj modernog, ali i tradicije. Dizajn dresa odaje počast tituli pobjednika Kupa Evrope iz 1967. godine, tačno 50 godina nakon velikog uspjeha.

Novi dizajni uključuje i modifikovani grb Celtica izrađen upravo u čast šampionske generacije iz 1967., međutim proizvođač sportske opreme New Balance se odlučio za printanje grba na dresove, umjesto vezenog grba, kojem su se očigledno nadali navijači Celtica, pa nikako nisu zadovoljni trenutnom verzijom.

"Novi dres je sjajan, samo se nadam da naće sve spasti sa njega nakon prvog pranja."

"Platio bih više, samo da ima vezeni grb."

"Novi dres, zato što je na njemu printani grb, je veliko razočarenje."

"Sramotno je što su stavili printani grb, izabravši jeftinu opciju", samo su neki od komentara navijača Celtica na društvenim mrežama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi