Navijači danskog velikana traže Emira Spahića
Foto: EPA

Nezadovoljni igrom odbrane

Navijači danskog velikana traže Emira Spahića

M. Šljivak

Nekadašnji kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić još uvijek je bez kluba.

Iskusni štoper (37) već sedam mjeseci traga za novim timom, a posljednji klub u kojem je igrao je njemački HSV. Tamo je u januaru dobio otkaz i od tada kreće potraga za novom ekipom, koja ne ide baš najbolje.

Spahić se konstantno povezuje s mnogobrojnim ekipama, ali još uvijek se ne zna gdje će bh. fudbaler nastaviti karijeru.

Zanimljiva priča vezana za Spahića stiže nam iz Danske. Navijači velikana i aktuelnog prvaka Kopenhagena, rado bi vidjeli bh. defanzivca u svojim redovima.

Oni su preko medija poručili rukovodstvu kluba da bi rado vidjeli nekog iskusnog štopera u svom timu, a da bi najbolje bilo da to bude Emir Spahić ili Argentinac Nicolas Burdisso.

Ipak, teško je da će čelnici danskog kluba ispuniti želje navijača kluba i teško da će iskusni štoper završiti u Kopenhagenu.

Podsjetimo, tokom bogate karijere, Emir Spahić je igrao za veliki broj poznatih timova među kojima su Sevilla, Bayer, Montpellier, Lokomotiv...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi