Navijači izabrali: Džeko i dalje idol u Wolfsburgu
Foto: EPA

I Zvjezdan Misimović našao svoje mjesto u idealnih 11 Vukova

Navijači izabrali: Džeko i dalje idol u Wolfsburgu

Wolfsburg proslavlja dvadeset godina u Bundesligi, a ovim povodom navijači Vukovova su, na zvaničnoj stranici kluba, glasali i izabrali najboljih 11 igrača svoje ekipe u ovom periodu. Rezultati su objavljeni, a navijači su "sastavili" izuzetno atraktivan sastav predvođen našim Edinom Džekom koji je dobio najviše glasova.

Glasanje je trajalo od prošle srijede, a okosnicu najboljih 11 čine, očekivano, igrači iz šampionskih generacija Wolfsburga. 

Pa je tako iz Wolfsburgove ekipe koja je 2009. došla do titule prvaka Njemačke svoje mjesto u najboljem timu Vukova za proteklih 20 godina našlo čak sedam igrača: Golman Diego Benaglio, Andrea Barzagli, Marcel Schafer, Zvjezdan Misimović, Josue, Grafite i Edin Džeko.

Iz ekipe Wolfsburga koja je osvojila Kup Njemačke 2015. godine svoje mjesto u odabranom društvu su, uz Benaglia i Schafera koji su bili članovi i ekipe iz 2009. godine, našli Kevin De Bruyne i Naldo.

Iz trenutne postave uz Benaglia, koji i dalje zauzima svoje mjesto među stativama, u najbolji tim Wolfsburga za proteklih 20 godina, izabrani su Maximilian Arnold i Mario Gomez.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ubjedljivo najviše glasova dobio je naš Edin Džeko, čak 2838. Iza njega slijedi Kevin De Bruyne sa 2626, dok je Benaglio dobio 2463 glasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi