Navijači Lazija poslali emotivno pismo Francesco Tottiju

Nazvali ga najboljim među neprijateljima

Navijači Lazija poslali emotivno pismo Francesco Tottiju

D. Rakanović

Legendarni kapiten Rome Francesco Totti narednog vikenda će odigrati posljednju utakmicu u karijeri. 

Ovaj 40-godišnjak će se u susretu sa Genovom oprostiti od kluba u kojem je proveo cijelu karijeru, a Romu će nakon 25 godina biti zaista neobično vidjeti bez njega. 

Nakon što su navijači Lazija na utakmici protiv Intera istakli parolu "Tvoji životni neprijatelji te pozdravljaju, Francesco Totti". 

Danas su najvatreniji navijači Lazija Kralju Rima posvetili emotivno pismo.

"Bio je 6. mart 1994. godine kada smo se sreli po prvi put. Ušao si u igru umjesto Piacentinija i iznudio si penal koji je Giannini promašio. Tako mlad, a već si bio spreman postati dio istorije svog tima na tako izuzetan način, istorije penala i promašenih prilika" započinju pismo navijači Lazija.  

"Od tada, dok su se rušili rekordi, dok su ti ljudi na stadionima širom svijeta aplaudirali, dok si ti razmišljao o svojim majicama i reklamama, Lacio je osvojio Ligu, Kup pobjednika kupova, Superkup Evrope, četiri Kupa Italije od kojih si u jednom bio prisutan, te tri Superkupa Italije".

Navijači ljutog rivala Rome podsjetili su Tottija i na to šta je mogao osvojiti sa Real Madridom da je pristao na njihovu ponudu. 

"Koliko si mogao da osvojiš sa Real Madridom, niko nikada neće znati. Ti si jedini veliki prvak kojeg ne mogu dovesti. Bez tebe su se zadovoljili sa dva Interkontinentalna kupa, dva Svjetska klupska prvenstva, pet Ligi prvaka, tri Europska Superkupa, sedam La Liga, tri Kupa Kralja i šest španskih Superkupova. I nije to puno za igrača s tvojim talentom", rugali su se Lazijevi navijači. 

"U svakom slučaju, a pogotovo u ovim trenucima, postigao si cilj koji zaslužuje poštovanje. To poštovanje nisi dobio od svojih navijača i svojeg kluba i zato ti, sasvim iskreno, kažemo da nam je žao. Nikad ne bismo dozvolili da se igrača poput tebe tako tretira. Nikad ne bismo nijemo posmatrali što su ti napravili i što ti sada rade. Niko te sada ne brani, a mi to naravno ne možemo napraviti. Ne zamjeramo ti majice i šale koje su upućene nama. One su tu i činjenica je da moraju tu i ostati. Mi smo Rim i tako to funkcionira", navodi se na kraju pisma navijača Lazija koji su se na ovoj način pozdravili s legendom svog ljutog rivala i na kraju dodali:

"U svakom slučaju, pružamo ruku protivniku koji, nakon svih ovih godina, odlazi s terena kao najbolji među neprijateljima".

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi