Navijači Reala traže od Modrića da promijeni broj na dresu
Foto: EPA

Luka uzeo "prokletu" desetku

Navijači Reala traže od Modrića da promijeni broj na dresu

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić u novo sezonu Real Madrida ušao je sa novim brojem na dresu.

Modrić je od dolaska u kraljevski klub nosio dres sa brojem 19, ali nakon što je James Rodriguez otišao u Bayern odlučio je da uzme desetku. Međutim, ovaj potez hrvatskog igrača nije se svidio navijačima Real Madrida koji su pokrenuli incijativu na društvenim mrežama da Modrić promijeni broj.

Naime, navijači kraljevskog kluba vjeruju da je dres sa brojem deset uklet u Real Madridu nakon odlaska Luisa Figa. Nekoliko zvijezda nosilo je upravo ovaj dres u Realu i nisu se proslavili. Nakon Figa desetku je zadužio Robinho koji se pokazao kao promašaj Reala.

Nakon njega stigao je Wesley Sneijder za kojeg se vjerovalo da je prava zamjena za Figa, ali se ispostavilo upravo suprotno. Naredni koji je odlučio da uzme ovaj broj je Lassana Diarra koji je isti prepustio Mesutu Ozilu. Nakon što se pokazalo da je i Nijemac zakazao nakon odabira tog broja stigao je James Rodriguez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Skupo plaćeni igrač Monaca je samouvjereno preuzeo desetku uprkos upozorenjima. Od Jamesa se očekivalo puno, ali nije ispunio očekivanja, pa je Real odlučio ovog ljeta da ga pusti. Upravo zbog toga navijači žele da Modrić što prije promiijeni broj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi