Navijači Rome i Lazija konačno došli na svoje

Sutra počinje uklanjanje barijera na tribinama

Navijači Rome i Lazija konačno došli na svoje

E. Čaušević

Navijači Rome i Lazija konačno se mogu vratiti na tribine Olimpica i bodriti svoje ekipe nakon bojkota koji je trajao skoro dvije godine.

Bojkot navijača Rome i Lazija počeo je prije skoro dvije godine nakon što je osiguranje stadiona odlučilo da postavi dodatne sigurnosne barijere na tribinama iza golova na kojima se nalaze navijači rimskih ekipa. 

Iako se mislilo da ovaj bojkot neće trajati dugo, te da će se navijači vratiti na tribine na kraju se pokazalo da su oni najvjerniji ultrasi uporni u tome da natjeraju osiguranje da ukloni postavljene barijere.

Roma i Lazio su pregovarali s osiguranje stadiona i nakon skoro dvije godine uspjeli su ih nagovoriti da uklone barijere. Uklanjanje barijera počet će sutra, a trebalo bi biti završeno za sedam dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Veliki gradski derbi Rome i Lazija igra se 4. aprila u okviru revanš Kupa Italije i to znači da će obje ekipe konačno imati pravu podršku s tribina.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi