Navijači Sarajevo koštali 20.000 eura

UEFA ne prašta

Navijači Sarajevo koštali 20.000 eura

A. Beganović

Na adresu Fudbalaskog kluba Sarajevo iz Evropske fudbalske federacije stigla je još jedna "čestitka", odnosno aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine kažnjen je od UEFA-e sa 8.000 eura, saznaje SportSport.ba.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije kaznila je FK Sarajevo sa 8.000 eura zbog, kako se navodi u obrazloženju kazne, paljenja šalova Borussie M'Gladbach od strane navijača bordo tima na susretu 4. pretkola Evropa lige igranom u Njemačkoj.

Tako će FK Sarajevo, s obzirom da ga je Disciplinska komisija UEFA-e kaznila s 12.000 eura zbog slabe prohodnosti na tribinama prilikom domaćeg susreta sa Atromitosom, na račun evropske kuće fudbala staviti 20.000 eura.

Treba dodati da će UEFA ustvari FK Sarajevo odbiti 20.000 eura od očekivanih novčanih sredstava zarađenih u Evropa ligi koja se isplaćuju u decembru i to ako naš predstavnik prođe UEFA-in monitoring. U slučaju da do toga ne dođe, odnosno da FK Sarajevo ne prođe UEFA-in monitoring, onda će naš klub na račun UEFA uplatiti 20.000 eura.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti