Navijači skupili novac za pojačanje voljene ekipe

Kapa do poda norveškim navijačima

Navijači skupili novac za pojačanje voljene ekipe

E. Čaušević

Još jednom se dokazalo da su navijači možda i najbitniji faktor u svijetu fudbala, te da istinski žive i bore se za voljeni klub.

Zanimljiva priča dolazi nam iz daleke Norveške, a junaci su navijači Kristiansunda. Naime, oni su odlučili da pomognu svom klubu i skupe novac kako bi doveli pojačanje u borbi za titulu naredne sezone.

Kristiansund je prije nekoliko dana objavio da je estonski reprezentativac Nikita Baranov na korak od dolaska u ovaj klub, ali da će transfer vjerovatno propasti jer Flora traži previše novca za njega. Klub nije bio u stanju da plati oko 50.000 funti koliko je tražio estonski klub pa su se u sve to uključili navijači.

Oni su za svega nekoliko dana uspjeli da skupe i više novca nego što je dovoljno kako bi Baranov potpisao za Kristiansund. Iz kluba su nakon svega poručili da je nevjerovatno i impresivno koliko su navijači željeli da pomognu voljenoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi