Navijači Sparte Prag podržali Delije u skandiranju Kosovu

Zvezda slavila pobjedu 2:0

Navijači Sparte Prag podržali Delije u skandiranju Kosovu

S. Mlaćo

U okviru 3. pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu u Beogradu su sinoć snage odmjerili Crvena Zvezda i Sparta iz Praga, a srbijanski predstavnik je slavio 2:0, te sada ima veliku šansu da prođe dalje.

I na ovom meču Zvezda je imala veliku podršku popularnih Delija, a na samom početku Marakanom se orila pjesma "Oj Kosovo, Kosovo".

Sredinom prvog poluvremena domaći navijači skandirali su "UEFA mafija, Kosovo je Srbija", te ih za to sigurno očekuju kazne.

Srbijanski mediji pišu da se Delijama u naizmjeničnom skandiranju Kosovo-Srbija pridružila i grupa od dvjestotinjak navijača iz Češke.

Isti mediji navode da su navijači Sparte poznati po tome što ne priznaju nezavisnost Kosova.

Za Spartu Prag nastupa i mladi bh. reprezentativac Eldar Čivić, koji je igrao drugih 45. minuta u sinoćnjem meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi