Navijačima Barcelone zabranjene zastave Katalonije

Uslijedio oštar odgovor iz kluba

Navijačima Barcelone zabranjene zastave Katalonije

Vlada Španije odlučila je zabraniti navijačima Barcelone unošenje zastava Katalonije na finalnu utakmicu Kupa Kralja koja se igra u Madridu.

Razlog za to je političke prirode, a na Nou Campu je vijest o ovoj zabrani dočekana s tolikim razočarenjem i ljutnom da su se iz kluba odmah odlučili oglasiti zvaničnim saopštenjem.

Iz Barcelone su poručili da je zabrana unošenja katalonskih zastava na stadion "napad na pravo svakog pojedinca da bez cenzure izrazi svoje ideje i mišljena" kao i da se ta odluka "protivi zdravom razumu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Finalni meč Kupa Kralja igra se na Vicente Calderonu 22. maja, a Barcelona se sastaje sa Sevillom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi