Navijački zvižduci utjecali na igru Balea

Poboljšao se

Navijački zvižduci utjecali na igru Balea

E. Škorić

Negativne kritike navijača utjecale su na igru Garetha Balea.

Bale je bio u jednom periodu u krizi, navijači su mi zviždali i sve mu je išlo nizbrdo.

No, upravo te kritike, ti navijački zvižduci, pomogli su Velšaninu da se poboljša, da povrati staru formu. Od utakmice sa Sociedadom, koja je odigrana zadnjeg dana januara, Bale je smanjio broj šuteva na gol.

Dakle, manje je sebičan, pa je tako od Sociedada šutirao 12 puta na pet utakmica, odnosno jedan šut na svakih 37.5 minuta. Trenutno šutira jednom u svakih 22.9 minuta.

Čini se da je loš period iza Balea i da ono najbolje tek treba da očekujemo. Naravno, Realu je neophodan takav igrač, ali onaj koji će surađivati sa suigračima, a ne sam pokušavati da završi svaku akciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.