"Ne idem iz Barcelone, niti razmatram ponude"
Foto: EPA

Bartra ostaje

"Ne idem iz Barcelone, niti razmatram ponude"

M. Šljivak

Štoper Barcelone Marc Bartra izjavio je kako nema namjeru da napusti katalonskog velikana.

Iako se za usluge 24-godišnjeg fudbalera interesuje nekoliko ekipa, Bartra je jasno poručio kako nema namjeru da napusti Nou Camp ovog ljeta.

"Uopće ne razmatram ponude. Potpuno sam fokusiran na Barcelonu. Naredne sezone želim odigrati više od 21 utakmice, koliko sam kao starter odigrao prošle sezone", rekao je Bartra.

Ovaj sjajni štoper član je prvog tima Barce od 2010. godine. Međutim, u pet godina je odigrao svega 46 utakmica, a španski mediji već dugo pišu o njegovom odlasku iz redova prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najviše interesa je pokazao Tottenham. Također, Bartra se povezivao i sa Interom, ali kako stvari stoje, on će i dalje nositi dres evropskog i španskog prvaka.

Bartra je karijeru počeo u mladom timu Espanyola, ali je već kao 11-godišnjak prešao u Barcu, gdje je ostao do danas.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.