Ne može bez Ostrva: Marković se vraća u Premiership

Ponovo je u pitanju pozajmica

Ne može bez Ostrva: Marković se vraća u Premiership

D. Vejo

Kao što to obično biva, mladi talenti u zemlji i regionu odlaze u inostranstvo kako bi se prodali, a na njima zaradili novci.

Jedan od takvih primjera jeste i srbijanski fudbaler te nekadašnje partizanovo čudo od djeteta Lazar Marković, koji nakon Humske nikako ne može da pronađe sebe i onu igru koja ga je krasila dok je harao superligaškim terenima u Srbiji.

Od sjaja do očaja, od blistavog predviđenja karijere do praktičnog sunovrata iste.

Crno-bijeli dres zamijenio je onim u Benfici gdje je pružao sjajne partije na De Lužu. Zatim, uslijedio je poziv Liverpoola gdje je u početku igrao na zavidnom nivou, da bi onda ušao u krizu. Rukovodstvo Redsa mislilo je da ukoliko pozajmi Markovića Fenerbahčeu da će učiniti pravi potez, te da će ga u punom sjaju vratiti na Anfield. 

Ipak, to se nije desilo. Nakon završene epizode u Turskoj, uputio se ponovo ka Portugalu, ali ovaj put u redove tamošnjeg Sportinga. 

Sada, 22-godišnji krilni napadač vraća se na Ostrvo, ali ne da brani boje Redsa već Hulla.

Pomenuti klub izrazio je želju da Marković dođe na šestomjesečnu pozajmicu. Pred njim je veliki zadatak, s obzirom da je Hull pretposljednji tim na tabeli te da mu predstoji grčevita borba za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi