Ne nazire se kraj agoniji: Bilićev West Ham pregažen

Brighton se poigrao s Čekićarima

Ne nazire se kraj agoniji: Bilićev West Ham pregažen

E. Škorić

West Ham je ugostio Brighton u prvom meču devetog kola engleske Premier lige i na kraju je doživio težak poraz.

Čekićari su u krizi, a stanje u ekipi najbolje oslikava večerašnji poraz od novajlije u ligi Brightona, koji je s lakoćom slavio s 3:0. A moglo je biti i ubjedljivije...

Gosti su poveli u 10. minuti kada je Murray matirao Harta, da bi u samoj završnici prvog dijela Izquiredo povisio na 2:0 i već tada je bilo jasno da za WH nema napretka.

Iako je West Ham od početka do kraja napadao, nije ništa uspijevao, da bi još u 75. minuti iskusni Zabaleta skrivio penal, a Murray drugim golom ovjerio trijumf Galebova.

Brighton je s tri pobjede i dva remija sada na 11 bodova i zauzima 10. mjesto na tabeli, dok je West Ham na dva boda od opasne zone i ako Leicester upiše pobjedu ovog vikenda, pada u "crveno". 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 9. kolo:
West Ham - Brighton 0:3 (Murray 10, 75 - penal, Izquierdo 45)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi