Ne, nije moguće: Kraljevska klauzula ruši sve rekorde

Napadač produžuje ugovor

Ne, nije moguće: Kraljevska klauzula ruši sve rekorde

Ekipa Real Madrida spremna je napraviti korak dalje kada je u pitanju visina klauzule za fudbalera. 

Ipak, niko nije očekivao da će Karim Benzema u novom ugovoru imati otkupnu klauzulu od milijardu eura, baš kao i njegov saigrač Cristiano Ronaldo.

Benzema trenutno ima ugovor do ljeta 2019. godine, a predsjednik Real Madrida Florentino Perez namjerava mu ponuditi novi. To možda i ne bi bilo toliko neočekivano da u novom ugovoru neće biti otkupna klauzula od čak  milijardu eura. 

Mnogi smatraju da Benzema uopšte ne zaslužuje dobiti novi ugovor, a ne da vrijedi te otkupne klauzule. Naravno, to niko ne namjerava platiti za napadača koji je veoma neefikasan i upravo zbog toga navijači ne žele da on ostane u klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Zidane je veliki zaljubljenik u igre Karima Benzeme i očito ga namjerava još dugo vremena držati u napadu svoje ekipe. Inače, Benzema je prošle sezone odigrao 29 mečeva u La Ligi i postigao je samo 11 golova. 

Real Madrid je proteklih dana produžio ugovor i sa vezistom Iscom i on će ostati na Santiago Berrnabeu stadionu do ljeta 2022. godine uz otkupnu klauzulu od milijardu eura. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi