Ne, nije šala: Nedved u 45. godini potpisao za bivši klub
Foto: EPA

Vraća se iz mirovine

Ne, nije šala: Nedved u 45. godini potpisao za bivši klub

Proslavljeni češki fudbaler Pavel Nedved prekinut će nakratko svoju igračku mirovinu i ponovo navući kopačke. 

Ne, nije u pitanju šala ili 'fora'. U 45. godini života legendarni Nedved je odlučio da zaigra fudbal, odnosno da odigra jednu utakmicu za češki niželigaški klub FC Skalna, u kojem je inače ponikao, a sve to je garantovao potpisom na ugovor. 

Iz ovog kluba su saopštili da nije poznato kada će Nedved moći debitovati, jer je trenutno okupiran obavezama na potpredsjedničkoj funkciji u Juventusu. 

"Uspjeli smo! Poslije teških pregovora sa Juventusom, Pavel Nedved je naš igrač", prezentirali su iz FC Skalna na svojim zvaničnim stranicama. 

U FC Skalna inače igra i Nedvedov 18-godišnji sin Pavel. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi