Ne pitaju za cijenu: Kinezi sada već pretjeruju

Aubameyang nova 'žrtva'

Ne pitaju za cijenu: Kinezi sada već pretjeruju

E. Škorić

"Kinesko ludilo" zahvatilo je i gabonskog napadača Pierre-Emerick Aubameyanga.

Shanghai SIPG je nedavno doveo Oscara za 60 miliona funti iz Chelseaja, a tim kojeg vodi Andre-Villas Boas ima namjeru da dovede još neku zvijezdu evropskog nogometa.

Prema posljednjim informacijama, Shanghai nudi napadaču Borussije Dortmund 41 milion eura, dok bi Borussia prodajom prvog strijelca zaradila 150 miliona eura.

Ukoliko je ova ponuda i zvanično poslana na adresu njemačkog kluba, teško da će je odbiti i moglo bi se desiti da još jedan sjajan igrač napusti Evropu kako bi u Kini obezbijedio život sebi i svojim nasljednicima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Aubameyang je ove sezone postigao 22 gola na 21 utakmici, ali zbog Afričkog kupa nacija propustit će naredne tri utakmice. Oscar, Carlos Tevez i Witsel su prihvatili bogate ponude, a vidjet ćemo što će biti s Aubameyangom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi