"Ne plačem jer je Fellaini povrijeđen"

Jose Mourinho uoči duela na Anfieldu

"Ne plačem jer je Fellaini povrijeđen"

Jose Mourinho kazao je da gubitak Marouanea Fellainija nije problem uoči duela Manchester Uniteda i Liverpoola u subotu.

Fellaini se prošle sedmice povrijedio na Grbavici i mogao bi biti odsutan najmanje dvije sedmice. Belgijski 29-godišnjak bio je u dobroj formi i zabio dva gola u posljednjem meču Uniteda, njihovoj pobjedi od 4:0 protiv Crystal Palacea, 30. septembra.

Na pitanje o ozljedi, Mourinho je za Sky Sports izjavio:

"Nema veze, nema problema. Ne plačemo zbog povreda. Možda plačemo s procesom koji dovodi do ozljeda, ali ne zbog povreda. Trebamo vjerovati igračima koji će igrati."

Na pitanje da li ga nervira kada mu se igrači iz reprezentacije vrate s povredom, što je slučaj s Fellainijem, kazao je: 

"Nisu samo reprezentacije problem. Ne dešavaju se samo tamo povrede".

Liverpool također ima problema s ozljedama, Sadio Mane bit će odsutan šest sedmica nakon što se "skršio" igrajući za Senegal.

U Unitede su također bili zabrinuti zbog Romelua Lukakua, no je zabio gol za Belgiju protiv Kipra. Ovaj 24-godišnjak, koji je od dolaska iz Evertona postigao 11 golova za United, propustio je prethodnu utakmicu protiv BiH zbog problema s gležnjem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako je igrao u utorak navečer to je zato što se oporavio", kazao je Mourinho i na pitanje koliko će bitilišen usluga Paula Pogbe za kojeg su konstatovalo da je ozbiljnije povrijeđen Portugalac je u svom stilu odgovorio "nemam pojma".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi