"Ne reklamiram veš i više volim teren od crvenog tepiha"
Foto: EPA

Manuel Neuer o Ronaldu

"Ne reklamiram veš i više volim teren od crvenog tepiha"

M. Šljivak

Manuel Neuer je uz Cristiana Ronalda glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte za najboljeg fudbalera svijeta.

Neuer je mjesec dana prije proglašenja najboljeg u razgovoru za njemački Kicker prozvao najboljeg igrača svijeta i to na zanimljiv način.

"Iako sam potpisao ugovor s Adidasom, ne reklamiram njihvo donje rublje", rekao je Neuer aludirajući na Cristiana Ronalda, te je dodao:

"Više volim pokazivati sve na terenu. Biram zeleni teren prije crvenog tepiha, ovdje se ljepše osjećam. Nakon utakmica svi pokazuju golove, asistencije, prilike. Odlične odbrane se zaboravljaju iako riskirate povrede dok ih radite", istakao je Neuer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.