Ne šale se: Brighton dovodi prvo pojačanje iz Arsenala
Foto: EPA

Campbell stiže na posudbu?

Ne šale se: Brighton dovodi prvo pojačanje iz Arsenala

E. Čaušević

Fudbaleri Brightona osigurali su plasman u Premiership svojim fenomenalnim igrama u Championshipu ove sezone

Brighton je prošle sedmice zvanično osigurao plasman u društvo najboljih u Engleskoj iako su do kraja ostala četiri kola regularnog dijela sezone. Pored njih to je sinoć uradio i Newcastle koji se ekspresno vraća u Premiership. Iako su iz Brightona najavili da neće trošiti mnogo na pojačanja, čini se da imaju plan kako da naprave ekipu koja će biti konkurentna.

Naime, engleski mediji navode da će čelnici Brightona pokušati igrače dovoditi na jednogodišnje posudbe, a prvi na meti je napadač Arsenala, Joel Campbell. Ovaj igrač trenutno igra na posudbi u lisabonskom Sportingu, ali će se vratiti na Emirates na kraju sezone. Sporting nije odlučio da otkupi njegov ugovor na kraju ove sezone.

Brighton je pokazao veliki interes da dovede ovog napadača na posudbu naredne sezone, te je obećao Arsenalu da će biti standardan. Poznato je da Campbell i nema baš veliku minutažu u londonskom klubu, pa je gotovo sigurno da će i naredne sezone morati na novu posudbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi