Ne stišava se bura: Nova poruka za Mullera

U San Marinu ljuti na Nijemca

Ne stišava se bura: Nova poruka za Mullera

Thomas Muller je zbog neprimjerene izjave o San Marinu na sebe navukao gnjev kompletnog stanovništva te zemlje, ali i većeg dijela sportske javnosti.

Nakon pobjede Njemačke nad ovom reprezentacijom rezultatom 8:0, Muller je poručio da takve utakmice nemaju smisla te da Njemačka, kao svjetski prvak, gubi vrijeme igrajući sa amaterskim selekcijama koje joj nisu dorasle.

Mullerova izjava 'natjerala' je glasnogovornika FS San Marina Alena Gasperonija na famozno pismo u kojem je naveo deset razloga zbog kojih je ova utakmica itekako imala smisla, a o svemu se oglasio i ministar kulture i sporta San Marina Teodoro Lonfernini.

"Njemačka jeste svjetski prvak, ali nije gospodar svijeta", kratka je poruka Lonferninija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Njemačka je slavila sa 8:0 ali Muller nije bio strijelac bez obzira što je na terenu proveo svih 90 minuta i mnogi smatraju da je njegova izjava nakon utakmice proizašla iz nervoze zbog toga.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi