"Ne treba nam Neymar da bismo pobjeđivali"
Foto: EPA

Fudbaler PSG-a sasvim iskreno

"Ne treba nam Neymar da bismo pobjeđivali"

M. Šljivak

Brazilac Neymar je proteklog ljeta postao najskuplji fudbaler u historiji.

Francuski velikan PSG je za njegove usluge Barceloni platio čak 222 miliona eura, a novac se već počeo isplaćivati i brazilski majstor je u šest utakmica postigao pet golova uz pet asistencija.

Međutim, u jučerašnjem meču protiv Montpelliera ga nije bilo. Navodno je uzrok povreda stopala, ali pojedini mediji u Francuskoj tvrde da ga je trener Parižana Unai Emery izostavio iz ekipe zbog sukoba sa klupskim kolegom Edinsonom Cavanijem.

PSG je bez Brazilca osvojio samo bod u Montpellieru (0:0), ali  Belgijanac Thomas Meunier tvrdi da PSG ne zavisi samo od Neymara.

"Ne zavisimo od Neymara. On jeste sjajan igrač, ali kad vidite naš tim, ne možete nikako reći da ne pobjeđujemo jer nema Neymara. Imamo mnogo igrača koji mogu napraviti razliku. Njihovi potezi mogu često izvući tim", rekao je Meunier.

PSG je trenutno vodeći tim Ligue 1 sa 19 bodova i imaju bod više od aktuelnog prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti