"Ne volim igrati fudbal"
Foto:EPA

Javier Mascherano ne voli previše da igra

"Ne volim igrati fudbal"

S. Bošković

Javier Mascherano, defanzivac Barcelone, ne razumije fudbalere koji jedva čekaju utakmice i koji uživaju u igranju.

On je za španske medije izjavio da uživa u treniranju, učenju, ali i da mu je mučenje igrati 90 minuta.

"Na terenu patim svih 90 minuta, jer se moram koncentrirati na to da ne pravim greške. Moram da obratim pažnju na svoje suigrače, a ne na sebe", rekao je Barcelonin štoper, te je još dodao:

"Ne razumijem kad ljudi kažu: 'Idemo na teren i uživajmo'. Ja izađem na travnjak i ne uživam. Volim kad sam na treningu, ali se patim kad moram igrati svih 90 minuta", istekao je bivši fudbaler Liverpoola. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako u katalonskom klubu igra na poziciji stopera, Argentinac je priznao da mu se to ne sviđa previše, te da više uživa kad se nalazi u veznom redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti